10 x podium op Oost-Vlaams kampioenschap

Op zondag 26 januari ging in Ninove het JKA Oost-Vlaams kampioenschap door. Met 23 deelnemers was karateclub Goshinkai Eeklo aanwezig met een sterk blok want ze scoorden maar liefst 10 medailles waaronder 4 x goud!

Verslag:

Het was een topdag voor de jeugd van karateclub Goshinkai Eeklo. Bij de jongste categorie pupillen scoorden we zowel in kata (stijloefening) als in kumite (vechten). Andreas Messiaen nam de hoogst mogelijk titel mee naar huis: Algemeen Oost-Vlaams kampioen door zowel goud te nemen in kata als in kumite. Miel Ryde werd vierde in kata en William Pirron werd knap vice-Oost-Vlaams kampioen in een gevecht onder twee clubgenoten.

Bij de miniemen een vergelijkbaar scenario. Podiumplaatsen in de twee disciplines voor onze dames & heren. Een spannend halve finale tussen Laura Dekeyser & Marthe Messiaen waarbij Laure brons naar huis meenam en Marthe vice-Oost-Vlaamse kampioene werd bij de miniemen meisjes. Maxime de Brucyker won ook brons in het onderdeel kata. Met hun 3 samen veroverden ze op een overtuigende wijze de Oost-Vlaamse titel kata ploeg miniemen.

In de laatste categorie bij de kadetten werd Klaudijus Krikstanavicius vice Oost-Vlaams kampioen kumite bij de kadetten na een spannende finale.

Clubverantwoordelijke Albert Heirman en jeugdverantwoordelijke Kristof Vermeulen blikken tevreden terug op deze mooie resultaten. Dit is de kers op de taart van veel inzet & motivatie van de kids & vooral hun begeleiders die hun elke training opnieuw vrijwillig smijten voor deze jongeren . Op naar de volgende!