Resultaten Vlaams kampioenschap jongeren

Op zondag 25 februari ging naar jaarlijkse gewoonte het Vlaams kampioenschap voor de jeugd door. Als Meetjeslandse club konden wij voor de individuele wedstrijden 7 kampers afvaardigen en per ploeg schreven we met 3 ploegen in. De koude winterdag was een voorbode voor productieve dag.
Onze miniemen die als eerste jaars deelnamen in hun categorie schitterende zowel per ploeg als individueel. Met Nora Van Imschoot, Maxime De Bruycker & Laura Dekeyser kaapten we de titel weg van Vice-Vlaams kampioen kumite per ploeg. Na enkele zware tegenstanders is dit de kers op de taart voor het harde werk van deze jongeren.
Ook individueel zaten we niet stil. Bij de preminiemen won Marthe Messiaen enkele rondes in kumite en moest net voor de finale de duimen leggen. Een knappe 5de plaatse en een selectie op zak voor het BK.
Laura zetten een knappe prestatie neer bij de miniemen meisjes door in beide disciplines te scoren. Vice-Vlaams kampioen kata en brons in het kumite. Een derde plaats kumite bij de miniemen was tevens ook het verdict voor Maxime die bij kata één vlag te kort kwam voor een finale. Met brons en een 5de plaats mag ook hij naar het BK samen met Laura & Marthe.
Deelnemers individueel: Simon, Andreas, Marthe, Nora, Laura, Jarno & Maxime
Deelnemers ploeg:
  • pupillen: Simon, Andreas & Len
  • preminiemen: Aleksandar, Ryan & Marthe
  • miniemen: Nora, Laura & Maxime

Coachen: Sven, Bart & Kristof

Resultaten:

  • Laura, Nora en Maxime : 2de plaats kumite ploeg miniemen.
  • Laura: 2de plaats Kata miniemen meisjes & 3de plaats kumite
  • Maxime: 3de plaats kumite miniemen jongens & 5de plaats kata
  • Marthe: 5de plaats kumite preminiemen

Foto’s: Facebook

Persartikel: Het Nieuwsblad