We scoren op het BK karate

Deelnemers individueel: Marthe, Laura & Maxime
Deelnemers per ploeg
  • Len, Andreas & Simon
  • Marthe, Laura & Maxime

Coachen: Kristof & Maarten

Resultaten:

  • Vice Belgisch kampioen kata miniemen jongens: Maxime
  • Brons kumite miniemen meisjes: Laura
  • 5de plaats kumite pupillen ploeg: Len, Andreas & Simon
  • 5de plaats kata EN kumite miniemen ploeg: Marthe, Laura & Maxime
Een kort verslag:
Op zondag 22 april ging het BK door in Braine l’Alleud. Met 3 geselecteerden individueel en twee ploegen was de Meetjeslandse karateclub Goshinkai Eeklo sterk vertegenwoordig. Een zonnige dag die uiteindelijk ook een mooi dag werd.
In de voormiddag ging het individueel kampioenschap door. Enkel de eerste 8 van Vlaanderen konden zich selecteren om deel te nemen aan het BK. Bij de preminiemen was Marthe Messiaen van de partij op haar eerste BK. Onder de indruk was ze zeker niet en ze leverde een goede prestatie maar moest nipt de duimen leggen. Bij de Miniemen meisjes leverde Laura Dekeyser als eerste jaar miniem een goede prestatie. Bij kata verloor ze nipt in de tweede ronde met 3-2. In kumite ging het beter. Eindresultaat: Brons kumite en een 5de plaatse kata  miniemen meisjes.
Bij de jongens miniemen was het de beurt aan Maxime De Bruycker vorige jaar nog Belgisch kampioen kumite bij de preminiemen liet zich ook dit jaar gelden maar dan in kata. Na de eerste twee ronde met veel overtuiging te winnen mocht hij in de finale aantreden. Met een sterke uitvoering van zijn kata werd hij knap Vice Belgisch kampioen bij de miniemen jongens.
De toon was gezet voor de rest van de dag waar al onze jongeren een 5 plaats bemachtigden. Len Es, Andreas Messiaen & Simon Steenbeke werden bij de pupillen kumite ploeg knap 5de. En ook onze miniemen die in de voormiddag al deelnamen werden zowel 5de in kumite als kata.
Een prachtige dag, op naar de volgende uitdaging.
2018-04-22 13.35.41-1